ایران مارینا مرکز غواصی بین المللی مارینا

آشنایی و غواصی با جزایر خلیج فارس

 

::: آشنایی با جزیره هندورابی و غواصی در جزیره هندورابی

جزیره هندورابی با بیست و دو کیلومتر مربع مساحت، در فاصله بیست و سه کیلومتری غرب کیش و در حد فاصل بین دو جزیره کیش و لاوان قرارگرفته است.

این جزیره سرزمینی هموار و تقریباً بدون عارضه طبیعی است. بلند ترین نقطه آن بیست و یک متر و بزرگ ترین قطر آن هفت و نیم کیلومتر است. این جزیره از یک رشته ارتفاعات کوتاه پوشیده است و کرانه های شمالی و شرقی آن با شیب ملایمی به دریا منتهی می شوند. اما کرانه های غربی هندورابی کاملا صخره ای و بلند می باشد . مجاورت با دریا، اغلب موجب بالا رفتن میزان رطوبت و شرجی شدن هوا در این جزیره می شود . فعالیت اقتصادی اکثر اهالی بومی که در شمال جزیره هندورابی زندگی می کنند، صید وماهی گیری است و خوشبختانه هیچگونه فعالیت صنعتی یا بهره برداری از معادن و منابع زیرزمینی درهندورابی وجود ندارد . ‏محیط زیست جزیره به دلیل بسته بودن آن محدود است و موجوداتی از قبیل انواع پرندگان کوچک مهاجری نظیر باز و شاهین و انواع کمی از خزندگان و موش صحرایی در آنجا یافت می شود. منابع تامین آب جزیره بسیار محدود و کم است و آب مصرفی آن از طریق چاه یا آب انبار تامین می شود .

این جزیره از نظر سیاحت و ایرانگردی از زیر مجموعه های کیش است که با توجه به امکانات و استعداد طبیعی جزیره از نظر آب، خاک، هوا و شرایط  خاص تجاری جزیره کیش و هم چنین برخورداری از زیبایی های طبیعی، قادر است بخشی از نیاز های سیاحتی و گردشگری ایرانگردان را در صورت فراهم آوردن امکانات تامین کند. سراسر آب های اطراف این جزیره پوشیده  از انواع مرجان ها بوده  که به نوبه خود در رده بهترین زیستگاه های آبزیان در خلیج فارس قرار گرفته است . ‏دسترسی به جزیره هندورابی درحال حاضر فقط با قایق های چارتر از جزیره کیش امکانپذیر بوده که حد فاصل بین کیش و هندورابی را در مدت تقریبا یکساعت و ده دقیقه می پیمایند ، اما مراکز غواصی موجود در جزیره کیش تقریبا در طول ماه های سرد سال تورهای هفتگی نیز جهت غواصی در ریف های مرجانی جزیره هندورابی برقرار می نمایند.

تراکم مرجان ها در سواحل شمالی جزیره بیشتر بوده اما سایت های غواصی جنوب این جزیره عمیق تر است. ‏منطقه مرجانی هندورابی زیستگاه بسیار مهمی در منطقه برای انواع آبزیان به شمار می رود. همچنین بازدید از لاکپشت های دریا یی که از اواسط اسفند ماه و تا نیمه خر داد جهت تخم گذاری به سواحل جزیره  هندورابی می آیند خالی از لطف نیست.  ‏بازدید از سایت های مناسب غواصی شمال این جزیره هم بسیار لذت بخش است. ریف شمالی این  جزیره بسیار کم عمق، بین ۵ تا ۸ ‏متر بوده و سایت بسیار مناسبی برای اسنورکلینک و یا غواصی در شب می باشد .

از آبزیان موجود در این ریف می توان به انواع مرجان های مغزی ، جراح ماهیان ، تن ماهیان دم زرد ، یونیک ، پیکاسو ، ملوان و طوطی ماهیان نام برد . در ساحل شرقی جزیره نیز هتلی کاملا متروکه به چشم می خورد که آب های روبروی آن نیز  دارای ریف های مرجانی غنی می باشد . از سایت غواصی شرق این جزیره نیز می توان به ‏ریف های همین منطقه  اشاره نمود که مملو از انواع آبزیان و بخصوص ستاره های دریا یی بسیار زیبا می باشد که  نوازشگر چشم شما خواهند بود. عمق دریا در سوا حل شرقی  بین ۸ ‏تا ۱۸ ‏متر متغیر است و در نقاط عمیق تر ستاره های بسیار زیبای در یایی به چشم می خو رند.

 

::: آشنایی با جزیره فارور و غواصی در جزیره فارور 

یکی دیگر از جزایر بسیار زیبا و مناسب جهت غواصی ، جزیره فارور بزرگ است که در فاصله سی کیلومتری جزیره کیش قرار دارد. بزرگ ترین ابعاد طولی و عرضی جزیره هفت و نیم و چهار و نیم کیلومتر می باشد. فاصله آن تا نزدیک ترین نقطه سواحل ایران در حدود بیست کیلومتر و مساحت آن بیست و شش کیلومتر مربع و ارتفاع بلند ترین نقطه آن از سطح دریا صد و چهل و پنج متر است.

‏سطح جزیره از تپه ماهورهای کوچک تشکیل شده است. این جزیره شیب های تند و پرتگاه هایی دارد که گاهی ارتفاع آنها از ده متر بیشتر است. بقایای ساختمان های مخروبه و اراضی کشاورزی بایر و چاه های آب نشانه مسکونی بودن جزیره در زمان های گذشته است ولی در حال حاضر، جزیره ‏غیرمسکونی است.

‏اما از نقطه نظر غواصی و منابع آبزی این جزیره از غنی ترین نقاط خلیج فارس برده و هر ساله ‏پذیر ای بسیاری از دوستداران طبیعت و نیز غواصان می باشد. دسترسی به این جزیره نیز همانند جزیره هندورابی  و از طریق جزیره کیش و به وسیله قایقهای چارتر و یا تور هایی که مراکز غواصی جزیره کیش برگزار می نمایند امکان پذیر می باشد که تقریبا چهل و پنج دقیقه به طول می انجامد . ریفهای مرجانی جزیره فارور که در شمال و جنوب این جزیره و نیز در جزیره کوچک دیگری در مجاورت آن به نام بنی فارور ( ۹ ‏کیلومتری جنوب فارور) قرار گرفته اند، پناهگاهی طبیعی برای انوای گونه های زیبای آبزی از جمله لابستر، اژدر ماهیان، سفره ماهیان، ریف شارکهای کوچک و متوسط و گهگاه دلفینهای خاکستری و باتل نوز می باشد.

متاسفانه ریفهای مرجانی شمال جزیره فارور در طی سالیان اخیر مورد تهاجم بشر قرار گرفته و تا حد وسیعی در اثر استفاده از تور های کشتی (ترال) در حجم گسترده ای تخریب شده است. انواع مرجانهای سخت، شاخ گوزنی، مغزی و مرجانهای نرم نظیر شقایقهای دریایی و گرگانیا درآبهای اطراف جزیره مشاهده شده است .

‏رقص دلفین ها نیز در کنار قایقهای غواصی خاطرات سفر به این جزیره زیبا را دوچندان می نماید. ‏جزیره از مناطق محافظت شده دریایی محسوب می گردد  عمق سایتهای جنوبی جزیره مابین ۱۰ تا ۲۵ ‏متر و سایتهای مناسب غواصی جزیره بنی فارور نیز ۱۴ تا ۱۸ ‏متر می باشد

 

::: آشنایی با جزیره لاوان و غواصی در جزیره لاوان 

جزیره لاوان

جزیره لاوان با وسعت ۱۱۰ کیلومتر مربع دومین جزیره از نظر وست در خلیج فارس می باشد که با بافت مرجانی در نزدیکی جزیره کیشی خودنما یی می کند حداقل فاصله آن تا خشکی حدود ۲۰ ‏کیلومتر می باشد، مردم این جزیره به شغل ماهیگیری و صید مروارید مشغول بوده و بعضی نیز در دو شرکت نفت فلات قاره و پالایشگاه لاوان مشغول بکارند. زبان آنها عربی و فارسی برده و اکثراً از برادران اهل سنت می باشند . با توجه به سواحل زیبا و ماسه ای جزیره مناسبترین محل برای تخم گذاری لاک پشتهای دریایی می باشد.

این لاک پشتها در فصل تخم ریزی به ساحل آمده و بعد از مشخص کردن محل تخم ریزی در حدود ۵۰ عدد تخم در یک گودال به عمق حدود نیم متر که خود حفر می نمایند قرار داده و سپس با مهارت خاصی گودال را با ماسه پر نموده و آنرا استتار می نماید که پس از مدتی بچه لاک پشتها از زیرماسه ها بیرون آمده و بطور غریزی راه دریا را در پیش می گیرند .

‏مروارید لاوان نیز شهرت جهانی داشته و عمدتا به کشور های عربی حوزه خلیج فارس صادر می گردیده است. پوشش جزیره از بوته های کوچک و انواع گل های وحشی بوده و در بعضی نقاط درخت های معروف به انجیر معابد سایه گستر عابران است.

‏در بستر دریا مرجان های زیبا و ستاره های دریایی دلربایی نموده و کوسه ماهی های کوچک و ماهی ها دیگر پذیرای معدود غواصانی است که به آنجا می روند.

‏این جزیره از شمال شرقی به بندر مقام، از شرق به جزیره شتور و از جنوب به حوزه های نفتی رسالت، رشادت و سلمان محدود می شود . وسعت این جزیره هفتاد و شش کیلومتر مربع است و پس از قشم و کیش بزرگ ترین جزیره ایران در آب های خلیج فارس است.

جزیره لاوان دورترین جزیره نسبت به مرکز استان هرمزگان است. آب و هوای آن گرم و مرطوب و دمای آن در تابستان به حدود پنجاه درجه سانتی گراد می رسد و رطوبت هوای آن نیز بسیار زیاد است. ذخایر نفتی آب های نزدیک جزیره لاوان بسیار قابل توجه است. در حال حاضر صنایع جزیره منحصر به تاسیسات نفتی است که با نام (( مجتمع پالایشی لاوان )) فعالیت دارد. یکی از شگفتی های این جزیره وجود کندوهای عسل در کنار تاسیسات نفتی و مخازن آنها است که عسل آنها به رنگ سبز تیره است و بوی نفت می دهد، اما طعم آن مشابه عسل های معمولی است. اهالی جزیره در فصل معینی از سال به صید مروارید می پردازند و تنها کالای صادراتی جزیره، مروارید آن است. این جزیره یک بندرگاه مناسب برای صدور فرآورده های نفتی و یک اسکله فلزی جهت حمل و نقل دریایی دارد.

‏وجود تاسیسات نفتی و نشت مواد آلاینده متاسفانه در تخریب منابع دریایی این جزیره نقش به سزایی تاکنون ایفا نموده اند. با اینکه تخریب مرجان ها به خوبی در اطراف جزیره به صورت گسترده مشاهده ‏می گردد اما هنوز غواصی در آب های کم عمق اطراف این جزیره خالی از لطف نیست. بنابراین در صورت اینکه مایل به سفر به جزیره لاوان و اکتشاف زیبا یی های اعماق آن می باشید، از ‏طریق جزیره کیش و با پروازهای هواپیمایی شرکت نفت می توانید خود را به لاوان رسانده و از طبعیت این جزیره نفت خیز نیز لذت ببر ید. اما به یاد داشته باشید ، حمل و نقل تجهیزات غواصی به جزیره لاوان کاری دشوار و مستلزم پرداخت هزینه ای هنگفت می باشد.

 

::: آشنایی با جزیره شیدوَر و غواصی در جزیره شیدوَر 

جزیره شیدور

جزیرهٔ شیدوَر یا شِتوَر یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. طول این جزیره ۱/۸ و عرض آن حداکثر ۰/۸ کیلومتر و مساحت آن ۱ کیلومتر مربع است.

جزیره شیدوَر به تعداد زیاد مار سمی سیاه‌رنگ و کوچک معروف است که معمولاً زیر شن مخفی می‌شوند. به این جزیره "جزیره ماران" و به لهجه محلی مارو نیز گفته می‌شود. شاید غیرمسکونی بودن این جزیره به دلیل حضور این مارها باشد.

شتور در فاصله حدود یک و نیم کیلومتری شرق جزیره لاوان قرار گرفته و از پناهگاه‌های مهم حیات وحش و منطقه طبیعی حفاظت شده‌است که از سال ۱۳۶۶ تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته‌است. این جزیره از با ارزش‌ترین و مهم‌ترین پناهگاه‌های حیات وحش پرندگان از جمله عقاب دریایی دم سفید، لاک‌پشت‌های دریایی، ماهی‌ها و دلفین‌ها در خلیج‌فارس است و

در سال ۱۳۹۵ ازسوی دبیرخانه کنوانسیون گونه‌های مهاجر واقع در دفتر منطقه‌ای یونپ در بانکوک، جزیره شیدور به عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم لاک‌پشت دریایی معرفی شد. و به شبکه مناطق مهم لاک‌پشت‌دریایی در اقیانوس هند و جنوب شرق آسیا پیوست.

اطراف جزیره شتور ، مرجانهای طبقاتی بسیار زیبایی را مشاهده خواهید نمود که شاید در معدود نقاط خلیج فارس مشاهده نموده باشید . انواع ماهیهای زیبا و رنگارنگ از جمله موری ایل (مار ماهی ) و پروانه ماهیان، خفاش ماهیان، دلقک ماهی ها و اژدر ماهی ها از جمله گونه های مشاهده شده در این منطقه به هنگام غواصی می باشند. عمق سایت جنوب غربی جزیره 3 تا 9 ‏متر می باشد.

 

::: آشنایی با جزیره خارک و غواصی در جزیره خارک

جزیره خارگ که گاهی خارک گفته می‌شود،در حدود ۷۶ کیلومتری شمال غربی بوشهر و ۳۰ کیلومتری بندر ریگ و ۳۵ کیلومتری بندر گناوه واقع گردیده و از لحاظ تقسیمات کشوری جزو استان بوشهر و از توابع شهرستان بوشهر است. دارای ۸ کیلومتر طول (شمال- جنوب) و ۴ کیلومتر عرض می‌باشد. ارتفاع متوسط آن از سطح دریا حدود ۳ متر است

آب و هوای خارک در تابستان‌های گرم همراه با شرجی و رطوبت محلی بدون بارندگی است. «گرمی هوا معمولاً از اسفندماه شروع می‌شود به طوری که طول دورهٔ گرما حدود ۸ ماه می‌باشد. درجه حرارت در فصول سال از ۴ تا ۴۶ درجه سانتی گراد متغیر است. میانگین روزانه حرارت در زمستان ۱۷ درجه سانتی گراد و در تابستان ۳۲ درجه می‌باشد. در اواخر پاییز بخصوص آذر ماه باران‌های پاییزی شروع می‌شود که کیفیت هوا را بهبود می‌بخشد. زمستان جزیره کوتاه است

جزیره خارگ طاقدیس ملایمی است که میانگین شیب لایه‌های سطحی آن میان ۱۰ تا ۱۵ درجه‌است. بلندترین نقطه جزیره کوه دیده‌بان نام دارد که ارتفاع آن از سطح دریا ۸۷ متر است. در این نقطه مدت‌ها پیش فانوس دریایی کوچکی نیز کار گذاشته بودند. در سوی شمال جزیره کوه تخت و در سوی جنوب آن کوه گردن‌اشتر قرار دارد

بلندی‌های جزیره در غرب آن قرار دارند و عبارت‌اند از: کوه تخت، کوه لشکری، کوه دیده‌بان و کوه گردن‌اشتر.

در قسمت شمالی جزیره خارک جزیزه بسیار کوچکتر و کشیده‌ای با نام خارگو وجود دارد، این نام توسط بومیان منطقه بر آن نهاده شده است

نحوه ساخت و ساز در جزیره خارگ را می‌توان به دو گروه عمده ساخت و ساز سنتی و مهندسی تقسیم نمود. ساخت و ساز سنتی بیشتر به توسط اهالی بومی و در گوشه شمال شرقی جزیره صورت گرفته است. مطابق قانون اهالی بومی اجازه اسکان و ساخت و ساز در ضلع شرقی باند فرودگاه جزیره را دارند و سایر نواحی جزیره در تسلط شرکت پایانه‌های نفتی ایران و یگان های از نیروهای مسلح است

در این جزیره که یکی از مهم‌ترین پایانه‌های صادرات نفت جهان بنا شده‌است. که بیش از ۹۰٪ از صادرات نفت ایران از این جزیره انجام می گیرد . به همین منظور ورود افراد عادی و غیر ساکن به جزیره ممنوع است و باید با هماهنگی و اخذ مجوز های لازم صورت بگیرد

ریف های مرجانی جزیره خارگ تقریبا سالم است ولی در برخی نواحی به دلیل شرایط زیست محیطی برخی از مرجان ها سفید شده اند . در اطراف جزیره انواع گونه های عمومی آبزیان خلیج فارس با تعداد بیشتر قابل مشاهده است 

شیب بستر دریا تقریبا نسبت به همه جای خلیج فارس بیشتر است و عمق دریا به سرعت افزایش می یابد . همچنین چندین کشتی و نفتکش مغروق از زمان جنگ تحمیلی در اطراف جزیره حضور دارند که مکان مناسبی برای تجمع آبزیان شده است 

همچنین به دلیل عمق زیاد نواحی ساحلی ، آب جزیره خارگ از میدان دید خوبی برخوردار است و در صورت آرام بودن دریا  از سطح آب تا عمق 15 متری بستر دریا قابل مشاهده است . 

 

::: آشنایی با جزیره ابوموسی و غواصی در جزیره ابوموسی

 ابوموسی جزیره افسون گر

جنوبی‌ترین جزیره ایرانی آب‌های خلیج فارس، جزیرۀ ابوموسی است. این جزیره در ۲۲۲ کیلومتری بندر عباس و هم‌چنین در ۷۵ کیلومتری بندر لنگه و در ۶۰ کیلومتری شمال شارجه در امارات متحده عربی واقع شده است و ۱۶۰ کیلومتر از تنگه هرمز فاصله دارد . ابوموسی از دیرباز تاكنون به نام های ابوموسی ،بوموسی، بوم سبز ، بوموف، و گپ سبزو خوانده شده است.

جزیره، ابوموسی یکی از چهارده جزیره استان هرمزگان است که بیش‌ترین فاصله از سواحل ایرانی خلیج فارس را دارد و طول و عرض آن در حدود ۵.۴ کیلومتر است. شهر ابوموسی مرکز شهرستان ابوموسی می‌باشد. ارتفاع آن از سطح دریا ۴۶ متر و مساحت آن ۲.۲ کیلومتر مربع است . وسعت شهرستان ابوموسی ۸.۶۸ کیلومتر مربع است که مشتمل بر جزایر ابوموسی ( با ۱۲ کیلومتر مربع )، جزیره تنب بزرگ (با ۳.۱ کیلومتر مربع)، جزیره تنب کوچک(با ۵.۱ کیلومتر مربع )، جزیره سیری (با ۳.۱۷ کیلومتر مربع)، جزیره فارور(با ۲.۶ کیلومتر مربع )و جزیره فرور کوچک (با ۵.۱ کیلومتر مربع )می‌باشد .

ناهمواری‌های خاک جزیره ابوموسی به سوی شمال افزایش می یابد و سرانجام به بلندترین نقطه جزیره به نام کوه حلوا که نزدیک به ۱۱۰ متر ارتفاع دارد می‌رسد. 

فاصله دریایی ابوموسی تا دوحه ۲۰۵ مایل ، تا کیش ۷۰ مایل ، تا سیری ۳۱ مایل ، تا بندر لنگه ۴۱ مایل و  تا دبی ۳۵ مایل دریایی است.

این جزیره از لحاظ استراتژیك نه تنها از جزیره های ایرانی ارزشمند و مهم خلیج فارس می باشد، بلكه همراه جزیره های تنب بزرگ،تنب کوچک ، هرمز، لارک، قشم و هنگام، خط قوسی دفاعی ایران را در تنگه هرمز تشکیل  می دهند و  اهمیت راهبردی بالایی دارند و مالکیت ایران بر بخش قابل ملاحظه‌ای از جنوب خلیج فارس و به ویژه تسلط ایران بر تنگه هرمز را تضمین می‌کنند. علاوه بر آن به دلیل عمق مناسب تنها معبر حیاتی عبور نفتکش‌ها و کشتی‌های بزرگ جنگی در محدوده این جزایر قرار دارد. 

جزیره ابوموسی نزدیک ترین پهنه خشکی از خاک ایران به خط استوا است که به همین دلیل آب و هوای مرطوب و گرمتری نسبت به سایر جزایر ایرانی خلیج فارس دارد. بارش باران ، بیش تر در اواخر زمستان و اوایل بهار بوده و بارندگی به گونه رگبار لحظه ای و موقت است. این جزیره رودخانه ندارد و تنها در شمال آن، چند مسیل خشک وجود دارد. از رایج ترین بادهایی که در جزیره ابوموسی و پیرامونش می وزد، می توان به بادهای شمالی ، کوش ، سهیلی و نعشی اشاره کرد .

جزیره ابوموسی از لحاظ پوشش گیاهی فقیر و دارای فلور گرمسیری است و برخی گیاهان نواحی خشک در آن می رویند. در سال های پر باران، گیاهان علفی و بوته ها، رشد زیادی كرده و تمامی سطح جزیره و كف دره ها پوشیده از گیاه و یكپارچه سبز می شود. این جزیره زیر تاثیر محیط جغرافیایی گرم و مرطوب، از پوشش گیاهی استپی و خاردار نیز پوشیده است. در جزیره ابوموسی باغ‌های پراكنده‌ای همراه درختان نخل خرما وجود دارد و نخلستان از چشم اندازهای آشنای آن است. درختان و درختچه های جنگلی این جزیره را تاغ، كنار، چیرغ و سمر تشكیل می‌دهد.

سواحل زیبای خلیج فارس و غروب های رویایی آن از زیبایی های هیجان انگیز جزیره ابوموسی به شمار می آید . در جزیره ابوموسی معدن اكسید سرخ آهن و نفت وجود دارد. نفت این جزیره، كه به میدان مبارک، در بخش دریایی خاور جزیره محدود است، از نظر گونه و كیفیت، بهترین نفت در خلیج فارس شناخته شده است. منابع نفت جزیره سیری كه نقش مهمی در صادرات نفتی كشور دارد را می توان از مهمترین منابع زیر زمینی این شهرستان نام برد .كشاورزی و دام‌داری به مفهومی كه برای اقتصاد این منطقه تعیین كننده باشد در این جزیره وجود ندارد و ساكنان این جزیره بیش تر به ماهی‌گیری اشتغال دارند.

مردم ابوموسی از تبار آریایی و ایرانی الاصل هستند و چند خانوار ایرانی عرب زبان هم در بین آنان وجود دارند. ساكنان ابوموسی سخت كوش، ایران دوست، متدین، پاك اندیش و مهمان نوازند. شماری از ساكنان جزیره از راه صید ماهی و مروارید امرار معاش می كنند. آب های پیرامون ابوموسی دارای بهترین گونه مروارید است.

در جزیره ابوموسی مهمانسراهای متعددی وجود دارد که پذیرای مهمانان نهادهای دولتی و نظامی است. تنها سالن پذیرایی جزیره رستوران شبهای جزیره است که سرویس مناسبی برای ناهار و شام دارد که به اهالی جزیره و مهمانان خدمات می دهد.

پلاژ و پارک های ساحلی از دیگر فضاهای تفریحی این جزیره است. تنها خط پروازی جزیره نیز از بندرعباس توسط هواپیمایی کیش ایر با ظرفیت ۱۰۰ نفر در برخی روز های هفته فقط برای ساکنان و کارمندان جزیره ابوموسی دایر است اما برای گذر از راه دریا باید بندر لنگه را تا جزیره با کشتی های تندرو مسافربری 2.5 ساعته طی کرد.

جزایر خلیج فارس تقریبا از یک نوع طبیعت برخوردارند اما برخی از جزایر استثنا هستند مانند ابوموسی که ساحل و دریای بکر دارد . ساحل سفید رنگ و آبی آن و پرنده های مهاجر جزیره در کنار سکوت ، آرامش و خلوتی آن باعث افسون هر انسانی می شود . سواحل ماسه ای این جزیره محل تخم گذاری لاک پشتان دریایی است. در بخش دیگری از جزیره نیز سه صخره وجود دارد که پرستوهای دریایی پشت تیره و گونه سفید بر روی آن تخمگذاری می کنند. در جزیره ابوموسی، پستاندارانی از جمله خرگوش، خدنگ بزرگ ، خارپشت ، موش خرما ، گربه هندی و پرنده های مهاجر زیادی دارد.

ریف های مرجانی اطراف جزیره بسیار سالم هستند ولی در برخی نواحی به دلیل شرایط زیست محیطی برخی از مرجان ها سفید شده اند .انواع مرجانهای سخت، شاخ گوزنی، مغزی و مرجانهای نرم نظیر شقایق های دریایی در آبهای اطراف جزیره قابل مشاهده است . در اطراف جزیره انواع گونه های عمومی آبزیان خلیج فارس را مشاهده می کنید 

شفافیت آب در ساحل ابوموسی هم در حد خیلی زیادی بالا است و ماهیان و مرجان ها از کنار ساحل و موج شکن ها به طور واضح دیده می شوند و در صورت آرام بودن دریا  از سطح آب تا عمق ۱۰ متری بستر دریا قابل مشاهده است . میدان دید در زیر آب حداقل ۱۵ متر می باشد . شیب بستر دریا تقریبا بسیار کم است و عمق دریا به کندی افزایش می یابد .

در اطراف جزیره ابوموسی نیز سه صخره وجود دارد که پرستوهای دریایی بر روی آن تخمگذاری می کنند و مکان بسیار مناسبی برای غواصی است که با نام کوه مرغی ، فاطمیا ، مایکل شناخته می شود . ‏رقص پرستو های دریای در کنار قایق غواصی خاطرات سفر و غواصی شما را دو چندان خواهد کرد .

همچنین سایت غواصی پارک غدیر در شمال جزیره و سایت های غواصی در پارک دولت شامل : پدافند ، شکاف لاک پشت ها ، ریف چهار نواری و ریف داخل منطقه اسکله معروف به کارخانه یخ سازی مکان های مناسبی برای غواصی از ساحل است.

برای ورود به جزیره باید هماهنگی لازم و مجوز ورود به جزیره را از طریق فرمانداری دریافت کنید . همچنین برای غواصی در سایت های ساحلی و دریایی باید اطلاع رسانی و هماهنگی لازم با پدافند ارتش ، دریابانی ناجا و گشت های دریایی و برج مراقبت دریایی نیروی دریایی سپاه را از قبل انجام دهید . 

برای دیدن عکس های بیشتر از غواصی در ابوموسی بر روی لینک روبرو کلیک کنید  » غواصی در جزیره ابوموسی «