20 مورد از زیباترین سایت های غواصی کیش
یکی از مکانهای غواصی در ایران جزیره کیش است و شما رو با یکی از بهترین مناطق برای غواصی در ایران و سایت های غواصی کیش آشنا میکنیم و هر سایت غواصی را توصیف می کنیم
جزيره كيش از نظر محيط زيست طبيعی، یکی از زیباترین مناطق خليج فارس می باشد . پوشش مرجانی اين جزيره در سواحل شرقی آن واقع گرديده است و هرساله مورد بازديد بسياری از علاقه مندان غواصی قرار می گيرد . به دلیل گرم بودن آب و هوای کیش، در تمامی طول سال غواصی امکان پذير بوده و سايتهای غواصی کم عمق اين جزيره برای غواصی تمامی افراد و حتی اشخاص مبتدی بسيار مناسب است. همچنين وجود مراکز آموزش غواصی مجهز و تفريحی غواصی درجزیره کيش اين جزيره را تبديل به قطب برتر غواصی کشور و بهترین محل برای غواصی در ایران نموده است. در زير به معرفی مهمترین و زیباترین سایت غواصی کیش می پردازيم
سایت غواصی بيگ كورال
اين ريفهای مرجانی که در شرق جزيره واقع گرديدهاند، دارای اکوسيستم غنی و زيبايی میباشد که خيره کننده چشمان هزاران غواص در طول سال است. عمق اين سایت غواصی به هنگام مد کامل حدود 6 متر و هنگام جزر کامل کمتر از 4 متر ميباشد اين سايتها از تنوع فراوانی از آبزيان برخورد دارند.
از انواع ماهی ها ميتوان به: جراح ماهی- دختر ناخدا - هامور - جاش - ساردين - تون - اژدرماهی - موری ايل - استون فيش - اسکورپيون - دلقک و ريف شارک همچنين سفره ماهيان، اشاره کرد. انواع لابستر و لاکپشتهای پوزه عقابي و پشت سبز، همچنين مرجانهای طبقاتی و مغزی و نيز گاها انواعي از سافت کورال در اين سايت ديده مي شوند. پوشش مرجانی این سايت غواصی که شمالی- جنوبی و در امتداد ساحل به صورت نواری کشيده شده است در جنوب متراکم تر و در شمال کمتر است.
همچنین لازم به ذکر است این سایت بهترین ساحل کیش برای غواصی است
سایت غواصی ژوراسیک پارک
سایت غواصی ژوراسیک پارک روزی پوشیده از مرجان های متنوعی بوده است ولی امروز تقریبا به کویری در زیر آب تبدیل گردیده است . باقیمانده این سایت حفره ای است که در عمق 12 متری شرق جزیره کیش واقع گردیده است . در اطراف این حفره هنوز هم میتوان باقیمانده مرجانهای مغزی را دید . درون این حفره و در اطراف آن میتوان ماهیان چون فرشته ماهی . هامور . گوازیم . خنو . ملوان ماهی . طوطی ماهی را مشاهده نمود
( به دلیل مواردی این سایت برای غواصی در دسترس نیست )
سایت غواصی سازه ها
این سایت غواصی از ریف بال (تعداد زیادی بلوک های بتنب بزرگ هرم شکل و کروی توخالی در زیر آب که به صورت مصنوعی برای ایجاد زیست گاه مصنوعی آبزیان ساخته می شود ) تشکیل شده است . این سازه ها در عمق 18 متری در فاصله 2 مایلی جنوب شرقی کیش قرار گرفته اند. در اطراف این سازه ها گونه های زیادی از ماهیان با تعداد زیاد زندگی میکنند که برای اشاره میتوان از فرشته ماهی ، پروانه ماهی ، طوطی ماهی ، اژدر ماهیان، گله های باراکودا ، دسته های سرخو ، سفر ماهی و شیر ماهی نام برد . در برخی مواقع به دلیل وجود سازه های بزرگ تورهای صیادی رها شده و یا پاره شده پس از طی مسیر به این سازه ها گیر کرده اند و در بستر دریا جای گرفته اند لذا باید مراقب این تورها بود و هنگام غواصی دقت لازم را به عمل آورد.
سایت غواصی شاهی
این سایت غواصی در جنوب شرقی جزیره کیش قرار دارد . بستر سایت ماسه ای و دارای انواع مرجان های زیبا می باشد . این سایت در یک منطقه به شعاع 500 متر پراکنده است و عمق آن در حدود 16 متر می باشد.
از آبزيانی كه در اين سایت غواصی به چشم ميخورند، مي توان شقایق و دلقک ، انواع پروانه ماهیان ، انواع فرشته ماهیان ، گیش ، باراکودا ، شیر ماهی ، سفره ماهی ،، لوله ماهی ، نودی برانچ و انواع صدف ها را نام برد
( به دلیل مواردی این سایت برای غواصی در دسترس نیست )
سایت غواصی داما (کشتی مغروق )
اين كشتی باربری سنگالی كه در عمق 33 متری آبهای جنوب شرقی جزیره كيش آرميده است در يكی از شبهای پاييزی سال 1384 به دليل آبگرفتگی موتورخانه، اعلام وضعيت بحرانی نمود، اما از درخواست كمك سر باز زد صبح روز بعد به دلايل نامعلومی غرق و برای هميشه معمای مرموز خود را به اعماق برد . بار موجود در کشتی انواع سينك آشپزخانه، سراميک و تخته MDF است که بر روی کشتی قابل مشاهده است . اين كشتی اكنون پس از گذشت مدت کوتاهی كه در اعماق آرميده است تبديل به زيستگاهی مصنوعی برای آبزيان و همچنين سايت جديدی براي غواصی گرديده است.
غواصی در اطراف اين مغروق که در فاصله 4 مايلی از جزيره به پهلوی راست خود خوابيده است، نياز به تبحر خاصی نداشته اما جهت ورود به بدنه کشتی، فراگرفتن دوره تخصصی کشتیهای غرق شده الزاميست. دستيابی به اين كشتی مغروق فقط با قايقهای غواصی امكانپذير می باشد
ورود به بدنه کشتی از طريق پنجره کابين فرماندهی امکانپذير بوده و عبور از راهروي پشتي کابين فرماندهي و ورود از طريق در آن شما را به آشپزخانه و خوابگاه هدايت مينمايد پروانه کشتی نيز در عمق 27متري قرار دارد.
سایت غواصی دشت جلبک ها
یکی ديگر از مناطق جالب و زیبا برای غواصی در اطراف جزيره كيش می باشد که به دليل قرار گرفتن در جنوب جزیره کیش و فاصله دور به ندرت ملاقات کننده ای دارد به همین علت این سایت بسیار بکر و دست نخورده است . اين منطقه که به شکل یک دشت مملو از انواع جلبک های دریایی می باشد به شکل دایره بوده و مساحتی در حدود 900 مترمربع دارد و از عمق 3 متری تا 10 متری ادامه پیدا می کند. همچنین شکاف های بستر و صخره های کوچک مکان تجمع بسیاری از آبزیان است .
از آبزياني كه در اين سایت غواصی به چشم ميخورند، ميتوان به دستههاي جاش، خفاش ماهيان ، ماهی مرکب ، انواع سفره ماهیان ، دلقک ماهیان ، هامور ، طوطی ماهی ، انواع ستاره های دریایی بسیار زیبا را نام برد. با توجه به وجود جريان زیاد آب در این منطقه در بیشتر زمان ها ، غواصی در اين سایت غواصی نياز به تجربه و تبحر فراوان در غواصی داشته و جهت افراد تازه کار مناسب نمی باشد.
سایت غواصی دشت ستاره ها
یکی از مناطق زیبا و هیجانی برای غواصی و اکتشافات جدید در اطراف جزيره كيش می باشد که به دليل قرار گرفتن در جنوب جزیره کیش و فاصله دور ملاقات کننده ای ندارد به همین علت این سایت بسیار بکر و دست نخورده است . در بستر شنی این منطقه در عمق 16 متری ستاره های دریایی بزرگ و زیبایی قرار دارند که در هیچ کجای جزیره کیش مشاهده نخواهید کرد.
به دلیل وجود بستر شنی که فاقد هر گونه پناهگاهی باشد و جریان زیاد آب شما فقط آبزیان مهاجر را در این سایت مشاهده خواهید کرد مانند : دسته های جاش ، انواع سفره ماهیان ، لاک پشت ، شیر ماهی و برخی اوقات کوسه های بلک تیپ
با توجه به وجود جريان زیاد آب در این منطقه در بیشتر زمان ها ، غواصی در اين سایت غواصی نياز به تجربه و تبحر فراوان در غواصی داشته و جهت افراد تازه کار مناسب نمي باشد.
سایت غواصی ساترن كرك
از ديگر سايتهای غواصی در جزيره كيش ساترن كرك يا شكاف جنوبی مي باشد كه بسيار زيبا بوده، اما به دليل دوری نسبی، كمتر ملاقات كنندهاي دارد. اين ريف مرجانی در 3 مايلی جنوب جزيره واقع گرديده است و از شكافی پله ای تشكيل شده است كه از عمق 13 تا 16 متری ادامه مييابد.
از آبزيانی كه در اين سایت غواصی به چشم ميخورند، ميتوان دستههای بزرگ باراكودا، کوسه های بلك تيپ و خفاش ماهيان را نام برد. با توجه به جريان آب اين منطقه، غواصی در اين سایت غواصی نياز به تجربه و تبحر فراوان در غواصی داشته و جهت افراد تازه کار مناسب نمي باشد.
سایت غواصی کشتی خرما
این سایت غواصی که در جنوب جزیره کیش و روبروی پارک آبی و در نزدیکی سایت ساترن کرک قرار گرفته است یک کشتی باری کوچک غرق شده است که دارای بار خرما بوده و به همین دلیل به کشتی خرما معروف شده است . سر کشتی در زمانی که آب پایین باشد بیرون از آب قرار می گیرد . منطقه اطراف کشتی دارای بستر شنی و صاف و مملو از توتیای های کوچک می باشد و جلبک می باشد .
ظاهر کشتی به طور کامل از بین نرفته است و پر از قطعات و اجزای جدا شده میباشد و حداکثر عمق سایت در قسمت انتهای کشتی و نزدیک پروانه حدود 5 متر است . با توجه به جريان آب اين در منطقه، در هنگام غواصی باید مراقب بود که با بدنه زنگ زده کشتی برخورد نکنید
از آبزيانی كه در اين سایت غواصی به چشم ميخورند، مي توان ملوان ماهی ، هامور ، سرخو ، انواع پروانه ماهیان ، انواع فرشته ماهیان ، گیش ، نودی برانچ ، انواع صدف ها را نام برد
سایت غواصی کنیون
سایت غواصی کنیون یک دره و شکاف زیر آبی در غرب جزیره کیش در حد فاصل شاندیز صفدری تا میدان هور می باشد . با توجه به دیواره صخره ای خود زیستگاهی مساعدی برای گونه های مختلف آبزی گردیده است . عمق این سایت بین 12 تا 16 متر می باشد و گاهی در این سایت می توان کوسه های بلک تیپ ، نرس شارک ، گیتار شارک ، سفره ماهیان ایگل ری و شیر ماهی و لاک پشت های بزرگ را مشاهده نمود . این سایت غواصی با توجه به دوری از مراکز غواصی و ناحیه شهری از تخریب به دور مانده است و دسترسی به آن فقط با قایق امکان پذیر است .
سایت غواصی کشتی يونانی
اين مکان که کمتر از سايتهای ديگر مورد توجه قرار گرفته است نيز از نقاط مساعد غواصی در جزيره کيش به هنگام وزش بادهای شرقی و نامساعد بودن سواحل شرق جزيره کيش می باشد. اگرچه عمق 4 تا 5 متری آب در اين سايت نياز به تجهيزات غواصی را محسوس نمی نمايد و حس کنجکاوی شما با استفاده از اسنورکلينگ ارضا خواهد گرديد، اما لذت بازديد از پروانه اين کشتی بسيار مشهور به هنگام غواصی وصف ناشدنی است. عمق آب در قسمت پروانه 8 متر بوده و بستر اطراف اين کشتی به گل نشسته پوشيده از آهن آلات و قطعات فولادی ميباشد. جالب است بدانيد که وجود اکسيد آهن در اين منطقه باعث سرخ فام شدن شنهای اطراف کشتی يونانی گرديده است.
ورود به سایت غواصی از طريق پله های تعبيه شده در پارک ساحلی مقابل کشتی تسهيل گرديده و به آسانی با شنای بر سطح در عرض چند دقيقه می توان به زنجير لنگر رسيد. همچنين بازديد از درون اين کشتی نيز از حفره شمالی آن امکانپذير می باشد. البته ورود به بدنه به دليل پوسيدگي آن بسيار خطرناک است.
سایت غواصی كلبه هور
اين سایت غواصی که در غربی ترين دماغه جزيره کيش و در مکانی به همين نام واقع گرديده است نيز از نقاط مساعد غواصی در جزيره کيش و به خصوص به هنگام وزش بادهای شرقی که غواصی در سواحل شرقی جزيره کيش را نامساعد می نمايد میباشد.
ورود به سایت غواصی از طريق ساحل کوچک جنوب آن و يا از طريق پرتگاه صخره ای غرب آن امکان پذير میباشد. بستر سايت صخره ای بوده و از آبزيان آن می توان ، هامور ، سرخو ، سنگسر ، انواع صدفها و لاک پشتها را نام برد. همچنين در ساحل جنوبی آن ( محل ورود و خروج به سايت) غاری کوچک به طول 5 متر وجود داشته که عبور از آن به هنگام مد کامل بسيار لذت بخش خواهد بود. عمق سايت غواصی کلبه هور از شمال به جنوب بيشتر گرديده و تا 8 متر نيز ادامه دارد.
سایت غواصی سمبارون
اين سایت غواصی زيبا و نهفته که در غرب کيش و مابين جزيره کيش و هندورابی قرار گرفته است نيز از زيبا ترين ريفهای مرجانی اطراف کيش میباشد که در صورت مساعد بودن اوضاع جوی و دسترسی به اين نقطه، شما می توانيد از زيبا ترين لحظات غواصی خويش در خليج فارس لذت ببريد. دسترسی به سايت سمبارون از طريق اجاره روزانه قايق از بندرگاه کيش و همچنين به هنگام بازگشت از هندورابی امکان پذير است. فاصله سمبارون تا کيش 10 و تا هندورابی 7 کيلومتر مي باشد.
عمق اين تپه زير آبی از 16 متری شروع می شود و آبهای اطراف تپه تا 60 متر نیز عمق پیدا میکنند . گونه های متفاوتی از آبزيان خليج فارس در اين نقطه سکنا گزيده اند که میتوان به گله های بزرگ شیر ماهیان اشاره کرد . اما جريان نسبتا شديد آب را در اين نقطه می بايست در نظر گرفت.
سایت غواصی نورث کرک
این سایت غواصی که در شمال جزیره کیش قرار دارد یک شکاف بزرگ و طولانی در بستر دریاست و منطقه ای بسیار زیبا می باشد . این سایت در عمق 9 متری قرار دارد و دسترسی به آن فقط با استفاده از قایق امکان پذیر است . از آبزیانی که در این سایت به چشم میخورد میتوان به سفره ماهی . ملوان ماهی . لاک پشت . طوطی ماهی . بز ماهی . دلقک ماهی . ستاره دریایی نام برد . با توجه به جریان آب در این منطقه غواصی در این سایت غواصی نیاز به تبحر و مهارت خاصی دارد .
( به دلیل مواردی این سایت برای غواصی در دسترس نیست )
سایت غواصی زوبیچ
اين ریف مرجانی که در شمال شرق جزيره واقع شده است یکی از سایت های غواصی برای غواصان تفریحی و مبتدی است و روزانه تعداد زیادی غواص از این سایت غواصی بازدید میکنند .عمق اين سایت غواصی به هنگام مد کامل 5 متر و هنگام جزر کامل کمتر از 3 متر ميیباشد. در این سایت ماهیان زیادی وجود دارند ولی از تنوع گونه ها خبری نیست .
از انواع ماهي ها که در این سایت وجود دارند میتوان به : جراح ماهی ، ملوان ، راس ، فرشته ماهی ، پروانه ماهی ، گاهی اوقات لاک پشت و سفره ماهی اشاره کرد
پوشش مرجانی سایت غواصی که شرقی و غربی است در امتداد ساحل به صورت نواری کشيده شده است .
سایت غواصی وانت مغروق
این خودرو یک عدد تویوتا هایلوکس تک کابین است که در عمق 7 متری غرق شده است . و بعد از مدتی به یک زیستگاه برای آبزیان تبدیل شده است . در اطراف این خودرو ماهیان مختلفی زندگی میکنند که میتوان به فرشته ماهی ، پروانه ماهی ، خفاش ماهی ، دامسل ، سرخو و دیگر ماهیان اشاره کرد
این مغروق در فاصله 300 متری از ساحل و روبروی پاویون سازمان منطقه آزاد کیش قرار دارد .
سایت غواصی الدورادو
به منظور افزايش سايت های غواصی در جزيره كيش اقدام به طراحی ، ساخت و استقرار شش مجسمه در دريا شده است. اين سايت غواصی با هدف جذب توريست،كاهش فشار بر اكوسيستم های مرجانی و حفاظت از محيط زيست دريايی جزيره كيش ايجاد شده است . ولی متاسفانه به دلیل نصب در مکان و عمق نا مناسب مورد توجه کلوپ های غواصی قرار نگرفت و بازدید کننده زیادی ندارد
این مجسمه ها در عمق 9 متری شرق کیش قرار گرفته اند و در اطراف آن دسته ها زیادی از ماهی مانند جاش ، خفاش ماهی ، خنو ، پروانه ماهی و بسیاری دیگر در حال گردش و زندگی می باشند
سایت غواصی رویال
این سایت غواصی مجموعه ای از یک صخره گرانیتی بزرگ و چند صخره کوچک است که در اسفند ماه سال 1387 پس از به گل نشستن بارج حامل صخره های گرانیتی که توسط یدک کش بلژیکی بنام سی رویال از عمان به بحرین حمل می گردید و در مسیر خود دچار طوفان شده و به سواحل آرام جزیره کیش پناه آورده بود به درون آب ریخته شد . این سایت بسیار سریعتر از آنچه متوقع بود تبدیل به زیستگاه بسیار زیبائی گردید و به دلیل بستر شنی منطقه که عاری از هرگونه پناهگاه برای آبزیان است . مکانی بسیار مساعد برای جذب انواع ماهی و دیگر آبزیان گردید . شاید بتوان از این سایت به عنوان نخستین زیستگاه مصنوعی منطقه یاد کرد.
عمق این سایت غواصی در حدود 10متر است و در آن می توان انواع گونه ماهیان منجمله خفاش ماهیان . تن ماهیان . انواع سرخو . گیش . دلقک ماهی . دامسل . سفره ماهی . اژدر ماهیان . طوطی ماهی . هامور . فرشته ماهی و دسته های باراکودا را مشاهده کرد .
در سالهای اخیر تعدادی ریف بال ، یک جت اسکی ، یک قایق ، چندین گلدان شکسته ، سه دوچرخه نیز به این مجموعه اضافه شده است تا بتواند پناهگاهی برای ماهیان و جذب بیشتر آبزیان شود . این سایت غواصی در فاصله 100 متری از ساحل و در کنار اسکله مارینا قرار دارد
سایت غواصی سیمرغ
این سایت دومین سایت مصنوعی کیش است که از ریف بال (تعداد زیادی بلوک های بتنی بزرگ مثلی شکل و کروی توخالی در زیر آب که به صورت مصنوعی برای ایجاد زیست گاه مصنوعی آبزیان ساخته می شود ) تشکیل شده است . این سازه ها در عمق 15 متری در جنوب شرقی کیش و در جلوی سایت بیگ کورال قرار گرفته است . در اطراف این سازه ها گونه های از ماهیان زندگی می کنند