سایت های غواصی جزیره ابوموسی

غواصی ابوموسی جزیره افسون گر

جنوبی‌ترین جزیره ایرانی آب‌های خلیج فارس، جزیرۀ ابوموسی است. این جزیره در 222 کیلومتری بندر عباس و هم‌چنین در 75 کیلومتری بندر لنگه و در ۶۰ کیلومتری شمال شارجه در امارات متحده عربی واقع شده است و 160 کیلومتر از تنگه هرمز فاصله دارد . ابوموسی از دیرباز تاكنون به نام های ابوموسی ،بوموسی، بوم سبز ، بوموف، و گپ سبزو خوانده شده است.

جزیره، ابوموسی یکی از چهارده جزیره استان هرمزگان است که بیش‌ترین فاصله از سواحل ایرانی خلیج فارس را دارد و طول و عرض آن در حدود 5/4کیلومتر است. شهر ابوموسی مرکز شهرستان ابوموسی می‌باشد. ارتفاع آن از سطح دریا 46 متر و مساحت آن 2/2کیلومتر مربع است . وسعت شهرستان ابوموسی 8/68 کیلومتر مربع است که مشتمل بر جزایر ابوموسی ( با 12 کیلومتر مربع )، جزیره تنب بزرگ (با 3/10کیلومتر مربع)، جزیره تنب کوچک(با 5/1 کیلومتر مربع )، جزیره سیری (با 3/17 کیلومتر مربع)، جزیره فارور(با 2/62کیلومتر مربع )و جزیره فرور کوچک (با 5/1کیلومتر مربع )می‌باشد .

ناهمواری‌های خاک جزیره ابوموسی به سوی شمال افزایش می یابد و سرانجام به بلندترین نقطه جزیره به نام کوه حلوا که نزدیک به ۱۱۰ متر ارتفاع دارد می‌رسد. 

فاصله دریایی ابوموسی تا خرم‌شهر 480، تا بندر امام خمینی 460، تا كویت 450، تا بوشهر 235، تا دوحه 205، تا کیش 70، تا سیری 31، تا بندر لنگه 41، تا مسقط 310 ، تا دبی 35 مایل دریایی است.

این جزیره از لحاظ استراتژیك نه تنها از جزیره های ایرانی ارزشمند و مهم خلیج فارس می باشد، بلكه همراه جزیره های تنب بزرگ،تنب کوچک ، هرمز، لارک، قشم و هنگام، خط قوسی دفاعی ایران را در تنگه هرمز تشکیل  می دهند و  اهمیت راهبردی بالایی دارند و مالکیت ایران بر بخش قابل ملاحظه‌ای از جنوب خلیج فارس و به ویژه تسلط ایران بر تنگه هرمز را تضمین می‌کنند. علاوه بر آن به دلیل عمق مناسب تنها معبر حیاتی عبور نفتکش‌ها و کشتی‌های بزرگ جنگی در محدوده این جزایر قرار دارد. 

جزیره ابوموسی نزدیک ترین پهنه خشکی از خاک ایران به خط استوا است که به همین دلیل آب و هوای مرطوب و گرمتری نسبت به سایر جزایر ایرانی خلیج فارس دارد. بارش باران ، بیش تر در اواخر زمستان و اوایل بهار بوده و بارندگی به گونه رگبار لحظه ای و موقت است. این جزیره رودخانه ندارد و تنها در شمال آن، چند مسیل خشک وجود دارد. از رایج ترین بادهایی که در جزیره ابوموسی و پیرامونش می وزد، می توان به بادهای شمالی ، کوش ، سهیلی و نعشی اشاره کرد .

جزیره ابوموسی از لحاظ پوشش گیاهی فقیر و دارای فلور گرمسیری است و برخی گیاهان نواحی خشک در آن می رویند. در سال های پر باران، گیاهان علفی و بوته ها، رشد زیادی كرده و تمامی سطح جزیره و كف دره ها پوشیده از گیاه و یكپارچه سبز می شود. این جزیره زیر تاثیر محیط جغرافیایی گرم و مرطوب، از پوشش گیاهی استپی و خاردار نیز پوشیده است. در جزیره ابوموسی باغ‌های پراكنده‌ای همراه درختان نخل خرما وجود دارد و نخلستان از چشم اندازهای آشنای آن است. درختان و درختچه های جنگلی این جزیره را تاغ، كنار، چیرغ و سمر تشكیل می‌دهد.

سواحل زیبای خلیج فارس و غروب های رویایی آن از زیبایی های هیجان انگیز جزیره ابوموسی به شمار می آید . در جزیره ابوموسی معدن اكسید سرخ آهن و نفت وجود دارد. نفت این جزیره، كه به میدان مبارک، در بخش دریایی خاور جزیره محدود است، از نظر گونه و كیفیت، بهترین نفت در خلیج فارس شناخته شده است. منابع نفت جزیره سیری كه نقش مهمی در صادرات نفتی كشور دارد را می توان از مهمترین منابع زیر زمینی این شهرستان نام برد .كشاورزی و دام‌داری به مفهومی كه برای اقتصاد این منطقه تعیین كننده باشد در این جزیره وجود ندارد و ساكنان این جزیره بیش تر به ماهی‌گیری اشتغال دارند.

مردم ابوموسی از تبار آریایی و ایرانی الاصل هستند و چند خانوار ایرانی عرب زبان هم در بین آنان وجود دارند. ساكنان ابوموسی سخت كوش، ایران دوست، متدین، پاك اندیش و مهمان نوازند. شماری از ساكنان جزیره از راه صید ماهی و مروارید امرار معاش می كنند. آب های پیرامون ابوموسی دارای بهترین گونه مروارید است.

در جزیره ابوموسی مهمانسراهای متعددی وجود دارد که پذیرای مهمانان نهادهای دولتی و نظامی است. تنها سالن پذیرایی جزیره رستوران شبهای جزیره است که سرویس مناسبی برای ناهار و شام دارد که به اهالی جزیره و مهمانان خدمات می دهد.

پلاژ و پارک های ساحلی از دیگر فضاهای تفریحی این جزیره است. تنها خط پروازی جزیره نیز از بندرعباس توسط هواپیمایی کیش ایر با ظرفیت 100 نفر در برخی روز های هفته فقط برای ساکنان و کارمندان جزیره ابوموسی دایر است اما برای گذر از راه دریا باید بندر لنگه را تا جزیره با کشتی های تندرو مسافربری 2.5 ساعته طی کرد.

جزایر خلیج فارس تقریبا از یک نوع طبیعت برخوردارند اما برخی از جزایر استثنا هستند مانند ابوموسی که ساحل و دریای بکر دارد . ساحل سفید رنگ و آبی آن و پرنده های مهاجر جزیره در کنار سکوت ، آرامش و خلوتی آن باعث افسون هر انسانی می شود . سواحل ماسه ای این جزیره محل تخم گذاری لاک پشتان دریایی است. در بخش دیگری از جزیره نیز سه صخره وجود دارد که پرستوهای دریایی پشت تیره و گونه سفید بر روی آن تخمگذاری می کنند. در جزیره ابوموسی، پستاندارانی از جمله خرگوش، خدنگ بزرگ ، خارپشت ، موش خرما ، گربه هندی و پرنده های مهاجر زیادی دارد.

ریف های مرجانی اطراف جزیره بسیار سالم هستند ولی در برخی نواحی به دلیل شرایط زیست محیطی برخی از مرجان ها سفید شده اند .انواع مرجانهای سخت، شاخ گوزنی، مغزی و مرجانهای نرم نظیر شقایق های دریایی در آبهای اطراف جزیره قابل مشاهده است . در اطراف جزیره انواع گونه های عمومی آبزیان خلیج فارس را مشاهده می کنید 

شفافیت آب در ساحل ابوموسی هم در حد خیلی زیادی بالا است و ماهیان و مرجان ها از کنار ساحل و موج شکن ها به طور واضح دیده می شوند و در صورت آرام بودن دریا  از سطح آب تا عمق 10 متری بستر دریا قابل مشاهده است . میدان دید در زیر آب حداقل 15 متر می باشد . شیب بستر دریا تقریبا بسیار کم است و عمق دریا به کندی افزایش می یابد .

در اطراف جزیره ابوموسی نیز سه صخره وجود دارد که پرستوهای دریایی بر روی آن تخمگذاری می کنند و مکان بسیار مناسبی برای غواصی است که با نام کوه مرغی ، فاطمیا ، مایکل شناخته می شود . ‏رقص پرستو های دریای در کنار قایق غواصی خاطرات سفر و غواصی شما را دو چندان خواهد کرد .

همچنین سایت غواصی پارک غدیر در شمال جزیره و سایت های غواصی در پارک دولت شامل : پدافند ، شکاف لاک پشت ها ، ریف چهار نواری و ریف داخل منطقه اسکله معروف به کارخانه یخ سازی مکان های مناسبی برای غواصی از ساحل است.

برای ورود به جزیره باید هماهنگی لازم و مجوز ورود به جزیره را از طریق فرمانداری دریافت کنید . همچنین برای غواصی در سایت های ساحلی و دریایی باید اطلاع رسانی و هماهنگی لازم با پدافند ارتش ، دریابانی ناجا و گشت های دریایی و برج مراقبت دریایی نیروی دریایی سپاه را از قبل انجام دهید . 

 

برای دیدن عکس های بیشتر از غواصی در ابوموسی بر روی لینک روبرو کلیک کنید  » غواصی در جزیره ابوموسی «