دوره های غواصی خاص

غواصی

دوره غواصی برای دانشجویان رشته زیست شناسی گرایش دریا

Marine Biology

گرايش زيست دريا به بررسي و مطالعه خواص محيط آبي، بيولوژي آبزيان و فعالیت‌های آبزی‌پروری می‌پردازد. يعني برخلاف دو گرايش علوم جانوري و علوم گياهي كه در آن‌ها بيشتر موجوداتی که در خشکی زندگی می‌کنند مطالعه می‌شوند اين گرايش جانوران و گياهان آبزي را بررسي و مطالعه می‌کند. گرایش زیست دریا علاوه بر بررسی فیزیولوژی آبزیان به مطالعه اکولوژی دریا یعنی بررسی آلودگی آب دریا و تأثیر آن بر محیط دریا می‌پردازد.

در این دوره آموزشی واحد غواصی به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا رشته زیست‌شناسی در گرایش دریا آموزش داده می‌شود که شامل تاریخچه غواصی ، غواصی امروز ، آشنایی با تجهیزات غواصی ، قوانین فیزیک در غواصی ، مهارت‌های غواصی ، بیماری‌های غواصی ، جداول غواصی ، آشنایی با آبزیان ، محیط ‌زیست و حفاظت از آن ، عکاسی و فیلم‌برداری در زیرآب ، غواصی در شب ، جهت‌یابی و ناوبری در زیرآب ، غواصی عمیق ، حفاظت از مرجان‌ها می‌باشد .

 

 

 

غواصی

دوره غواصی برای باستان شناسی در دریا

Underwater Archaeology 

باستان‌شناسی‌دریایی در اساسی‌ترین شکل خود به مطالعه مواد فرهنگی مربوط به بشر و تعاملاتش با دریاها می‌پردازد. این رشته، مطالعاتی از قبیل:کشتی‌ها و مغروقه‌ها، زیرساخت‌های دریایی، بهره‌برداری دریایی، هویت و چشم‌اندازهای دریایی و انواع دیگر میراث مانند میراث قابل لمس و غیرقابل لمس مرتبط با دریا را در بر می‌گیرد.

از جمله رشته‌های منشعب از باستان‌شناسی دریایی می‌توان به «باستان‌شناسی شناورها» که بر روی «شناورها» و تمامی جنبه‌های فنی و اجتماعی آنچه بر روی خشکی، چه در زیر آب یا در موزه متمرکز می‌باشد هم‌چنین «باستان‌شناسی‌زیرآب» که محوطه‌های باستانی در زیرآب را بدون در نظر گرفتن ارتباطشان با دریا که علاوه بر کشتی‌های مغروق شامل هواپیماهای مغروق، شهرهای مدفون در زیرآب، زیستگاه‌های به زیرآب رفته و ... را نیز در بر می‌گیرد

 

 

 

 

غواصی

دوره غواصی برای معلولین 

Disabled Diving

بسیاری از معلولین درک کرده اند که غواصی امکانات جدیدی به آنها ارائه می دهد. با کمک تجهیزات غواصی مخصوص ، آموزش کافی و مربیان با تجربه و ماهر معلولین نقص خود را کنار گذاشته و غواصی را با همه آزادی و شادی که ارائه می دهد انتخاب کرده اند. 
 
به عنوان ورزش و تفریح، غواصی قدرت بدنی، ذهنی و احساسات را تقویت کرده و ارتباط خاصی با طبیعت برقرار میکند، در حالی که شانس کشف دنیاهای جدید را هم فراهم می کند.  
غواصی یک فعالیت درمانی محسوب می شود. بسیاری از معلولین فلج، پس از غواصی اعضای فلج بدن خود را حس می کنند. عضلات قوی برای غواصی لازم هستند. معلولینی که تصمیم به غواصی می گیرند، انگیزه پیدا می کنند تا با وزنه های ورزشی کار کنند و داشتن عضلات قوی منجر به سلامت عمومی بهتر برای معلول می شود. 
 
غواصی ورزشی است که نیاز به تمرکز دارد و همین ذهن را از اضطراب زندگی روزمره معلول دور می کند. معلولینی که دردهای مزمن دارند، در هنگام غواصی درد خود را کمتر یا حتی بدون درد گزارش می کنند. غواصی یک ورزش هوازی است که بدون فشار زیاد به مفاصل معلول، شانس یک تمرین کاردیو واسکالار سالم را ایجاد می کند. 
 
یکی از مشکلات اصلی معلولین، تنهایی است و غواصی ورزشی اجتماعی است که امکان آشنایی مردم با گروه های مختلف را ایجاد می کند. افزایش فعالیتهای اجتماعی و تفریحی یکی از بهترین راه ها برای سلامتی است. هر چه تعداد غواصی بیشتر می شود استقامت بدن غواص بیشتر می شود و همین سلامت عمومی را افزایش می دهد. 
 
به دلیل تصادفات، بیماری ها و چالش های مادر زادی تقریبا 15 درصد مردم دنیا معلولیت دارند. با وجودی که برخی فعالیت ها برای معلولین امن یا مناسب نیست ولی باز هم تفریح و ماجراجویی خارج از دسترس نیست. با غواصی بسیاری از معلولین قادر به داشتن سلامتی بهتر، دوستان بیشتر و تماشای دیدنی ترین مکان های کره زمین هستند . چالش های جدید، شادی نامحدود و تقدیر از عجایب زندگی فقط چند نمونه از مزایای غواصی است.